top of page

VIDEO MARKETING –KAKO UTJEČE NA VAŠE POSLOVANJE

VIDEO MARKETING –KAKO UTJEČE NA VAŠE POSLOVANJE

Imate proizvod ili nudite uslugu? Potrošili ste puno novaca na razne promo materijale i oglašavanje a niste postigli željeni rezultat? Onda je pravo vrijeme da upoznate najnovije i najuspješnije načine oglašavanja. Postoji mnogo uvjerljivih dokaza koji upućuju na to da je online VIDEO marketing daleko najefikasniji i najmanje opterećuje vaš budžet namijenjen za reklamu.

VIDEO VS TEKST

1,8 milijuna riječi

To je vrijednost jedne minute videa, prema Dr. James McQuivey iz Forrester Researcha. Imate li vremena i energije za pisanje toliko teksta? Gledano u brojkama to je ekvivalent od 3600 tipičnih web stranica za čije bi vam pisanje trebalo 150 dana, a rezultat, odnosno učinak je jednak onom od videa u trajanju od jedne minute.

KOJE JE TRŽIŠTE ZA ONLINE VIDEO MARKETING ?

Prema comScore, tvrtki koja mjeri angažman i načine korištenja interneta, 45,4% korisnika vidjeli su barem jedan online video tijekom mjesec dana, što znatno povećava šansu da vaša marketinška poruka bude primijećena.

100 milijuna

To je broj korisnika interneta koji gledaju online video svaki dan. Velika većina njih u potrazi je za savjetom, proizvodom ili uslugom koju baš vi nudite.

WEB SHOP i ONLINE TRGOVINE

90% kupaca na web stranicama reklo je da im video pomaže u u donošenju odluke o tome hoće li kupiti određeni proizvod. A trgovci su izvijestili da se proizvodi koji imaju promo video prodaju znatno bolje od onih koji nemaju video.

MENAĐERI I RUKOVODITELJI VOLE VIDEO

75% menađera izjavilo je za Forbes magazine da na web stranicama gledaju video sadržaje vezane za njihov posao najmanje jednom tjedno.

Statistika kaže;

50% gleda video uratke na you tube-u 65% njih nakon što odgledaju video posjete i web stranicu oglašivača 45% potvrdilo je da su nakon odgledanog videa kontaktirali oglašivača a 50% od njih je i kupilo njihov proizvod ili uslugu

VRIJEME NA INTERNETU JE VAŽNO

16 minuta i 49 sekundi

Prema comScore-u toliko vremena prosječan korisnik potroši na gledanje promotivnih video filmova svaki mjesec.

Ako ne koristite video marketing propuštate ogromno tržište, ne samo u smislu broja gledatelja, odnosno klijenata već i prilike da stupite u kontakt sa velikim brojem rukovoditelja koji trebaju vaš proizvod ili uslugu a nemaju vremena za vašu osobnu prezentaciju.

EFEKT VIDEO MARKETINGA U BROJEVIMA

Prema Online Publishers Association 80% korisnika interneta sjeća se gledanog videa i do 30 dana. Što je još važnije od tih 80%, 46% je poduzelo neke akcije nakon pregledavanja videa.

26% je tražilo dodatne informacije o temi prezentiranoj u videu 22% posjetilo je web stranicu pod nazivom videa 15% posjetilo je tvrtku predstavljenu u videu 12% kupilo je proizvod iz sadržaja videa

VIDEO MARKETING DOBAR JE ZA SVE DJELATNOSTI

Australska agencija za nekretnine izvijestila je da popis nekretnina koja imaju video dobivaju 403% više upita od onih koji nemaju video.

VIDEO U E-MAILU

2010 godine, Implixovo e-mail marketing istraživanje pokazalo je da ukoliko uključite video u vaš e-mail povećavate stopu klikova za 96%. To je gotovo dvostruko više ljudi koji klikne na vašu web stranicu kad je u e-mail uvršten promo video . Forester Marketing group u svom je istraživanju došla do još boljeg rezultata; kada pošiljalac u e-mail uključi promo video ili edukativni video broj klikova porastao je od 200% do 300% Eloqua je istaknula da broj e-mail preplatnika koji otkazuju svoje preplate se smanjuje za 75% kada u e-mailu imate video.

Trikova i načina prezentiranja vašeg proizvoda kroz video još je puno a o njima ćemo govoriti u nekom drugom Blog-postu.

Neke od dobrih primjera promotivnih videa možete pogledati na you tube stranici Promo video produkcije https://www.youtube.com/user/promovideofilmovi/videos

A ukoliko želite izraditi promo video za Vaš proizvod ili uslugu slobodno se raspitajte ili pošaljite upit na sljedeću adresu ; info@promo-video.tv

bottom of page